Tippek, hasznos tanácsok

Tippek hasznos tanácsok!

 

Amennyiben ön a hirdetés feltöltő:

 

Hirdetés feltöltés esetén kiemelten fontos a fényképek feltöltése, minősége.

Érdemes rendesen körbefotózni a meghirdetett terméket, különösen ügyelve a hibáira, hogy a vásárlót ne érje meglepetésként az esetleges hiba.

 

Hogyan lőjük be az árat?

Nos hát ez a legnehezebb feladat, és talán a legfontosabb tényező. Érdemes először körbetekinteni a piacon hasonló, vagy épp ugyan olyan tulajdonságú termékek között, hogy tudjuk jelenleg mennyit is ér, és hogy mekkora rá a kereslet. Amennyiben ez megvan, vonjuk ki belőle az esetleges, esztétikai, vagy műszaki hibákat, ha a mi termékünk kifejezetten jó állapotnak örvend, akkor egy keveset pluszba rá is lehet számolni. Nagyon fontos hogy legyünk őszinték magunkkal is és a jövőbeli vásárlónkkal is. Hiába ér számunkra többet, mint amit a piac diktál, ha túlárazzuk rajtunk marad. Ez egy komolyabb műszaki cikknél akár több tízezer forintot is jelenthet. Az idő az ellenségünk, hiszen az idő megy a technika fejlődik, szinte naponta dobnak ki új terméket a gyártók, és így a mi termékünk elértéktelenedik.

 

A hirdetés címe!

Ez is rettentően fontos, hiszen ezt olvassák el először a vásárlók.

Legyen rövid (hiszen nem sok karakter áll rendelkezésre), és mégis legyen benne minden amit tudni kell. Nehéz feladat de nem lehetetlen. Abszolút rossz példa: Laptop eladó... Laptop kategóriába valószínűleg nem hűtőt fognak meghirdetni. A helyes valahogy így néz ki Pl.: Acer Aspire V5 4Gb RAM 1TB HDD Core i3 Olcsón.

 

Aztán jöhet a leírás. Mióta van meg, jótállás van e, főbb tulajdonságok, méretek, színek,  állapot, van e rajta  sérülés, ha igen akkor hol, működést befolyásolja-e, esetleg műszaki hibás, miért adja el...stb

 

Kategóriába sorolás.

Ez is fontos, hiszen aki mobiltelefont keres nem a hűtőknél, fogja böngészgetni. Ezért fontos hogy mindent a maga kategóriájába töltsünk fel. Bár oldalunk tartalmaz egy kifejezetten jó keresőt, de aki csak úgy szétnézne a piacon vagy nincs kifejezetten kedvenc márkája típusa az kategóriánként fogja megtekinteni a kínálatot.

 

Kiemelés, előre sorolás, kirakat.

A kiemelt, vagy előre sorolt hirdetéseket akár 10 szer többen megtekintik, hiszen a színes háttér rögtön odavonzza a tekintetet, az előre sorolt  meg az első oldalak valamelyikén jelenik meg (értelem szerűen, ha jön egy újabb hirdetés az megelőzi az előre soroltat). Statisztikák szerint az emberek 80 százaléka nem lapoz tovább az első három oldalnál, és megtalálja a neki tetsző terméket. A leghatásosabb a kirakat, ez a kezdőoldalon jelenik meg, így mindenki a ki az oldal kezdőlapjára téved, látja a kirakatban szereplő hirdetést. Ez rengeteg embert jelent, ráadásul kategóriák nélkül jelenik meg. (magyarán mindegy hogy mosógép, jármű, vagy mobiltelefon, ettől még mi kitesszük) Az emberek javarészt jobban megbíznak egy kiemelt hirdetésben, mert ha a tulajdonosa már pénzt fektetett az eladásába, akkor már csak minőségi terméket árulhat.

 

 

 

A vásárlói oldalról:

Sajnos a mai világban rengeteg a csaló... Ezt megelőzvén legyünk nagyon óvatosak!!

Előre utalást csak a legszükségesebb esetben alkalmazzunk, kicsit problémásabb de inkább az utánvétes megoldást válaszuk, hiszen a termék kézhezvételekor fizetjük ki, de ekkor is adódhatnak minőségbeli problémák (törött, karcos, nem működik)!

 

 Oldalunk mindenféle minőségi és garanciális problémáktól elzárkózik, hiszen nem a mi termékünk, nem mi forgalmazzuk, mi csak lehetőséget biztosítunk az eladóknak meghirdetni termékeit! Semmilyen felelőséget nem vállalunk sem, a termékek sem a kifizetések teljesítése felől! Ezért legyenek nagyon óvatosak!

 

A leg jobb, ha személyes megvásárlás mellett döntünk, így nem érhet miket nagy meglepetés, maximum nem vesszük meg vagy durván lealkudjuk a terméket. Ne féljünk alkudni, reális kereteken belül, reális „hibákért”, de semmi esetre se szegjük meg az erkölcs és a jóérzés határait! Ha szemtelenek vagyunk hamar elküldhetnek, és akkor ugrott az üzlet.

 

Jól nézzük át az eladásra kínált terméket, lehetőség szerint járassuk minél tovább! Az árba igyekezzünk belealkudni némi garanciát, és győződjünk meg róla hogy az eladó tudja is teljesíteni, nem csak a levegőbe beszél. Érdemes lefotózni mobiltelefonjával a hirdetést, és ha valami nem felel meg a hirdetésben szereplő leírásnak, fotónak, kérje számon az eladót. Ha valami nagyon durva hibát talál, ne féljen otthagyni, ha pénzt még nem adott érte. Ha az eladó terméke nem felel meg a hirdetésében szereplő leírásának, kérem, írjon nekünk a rocknation.nr@gmail.com ra. Küldje el a hirdetés linkjét és hogy mi volt vele a probléma.

 

 

 

 

Köszönettel: dps.hu csapat!